Loading...

Activiteiten

Dinsdagavond
Zes dinsdagen in het jaar heb je in plaats van je kring een Gezamenlijke Interactieve Geestelijke Avond met heel de vereniging. Tijdens zo’n avond zingen en bidden we met elkaar en komt er een spreker een thema uitdiepen.

Donderdagavond
Naast je kring en de GIGA’s op dinsdagavond, kent Ichthus nog aan scala aan andere activiteiten. Deze vinden vaak op donderdag, ongeveer eens in de twee weken, plaats. Denk hierbij aan soosavonden, activiteiten, lezingen, brasacties, algemene ledenvergaderingen, eerstejaarsactiviteiten, familieavonden, enz.  

Weekenden
Het hele jaar door worden er ook diverse weekenden georganiseerd. Aan het begin van het jaar ga je op introweekend. Daarnaast heb je elke jaar minimaal één keer een kringweekend. Voor degenen die niet genoeg kunnen krijgen van Ichthus is er nog het mannen- en vrouwenweekend, thuisblijfweekend, conferenties van Ichthus, conferenties van IFES, de BundesGNOE(liftrace), enz.

Dienen
Als vereniging vinden wij het belangrijk om niet alleen te investeren in Ichthus Zwolle en onze verbanden, maar wij willen ook andere mensen tot zegen zijn. Wij vinden het belangrijk om het Evangelie in de praktijk te brengen. Dit komt tot uiting tijdens de vrijwilligersavond en de Mission Week.

Feestweek 
In februari viert Ichthus haar verjaardag, waarbij we een week lang feest hebben. Een hoogtepunt van het jaar is het gala, waarbij we in stijl toosten op onze mooie vereniging. Een andere bijzondere activiteit die Ichthus organiseert, is het SSF wat staat voor Studenten Sport Festival. Dit is een festival waarbij de deelnemers, bestaande uit studenten binnen en buiten Zwolle, een nacht lang sporten voor het goede doel. Het programma bestaat uit verschillende competitiesporten, workshops en spellen. 


Families
Verder kent Ichthus ook een familiesysteem. Aan het begin van het jaar kun je een vader of moeder kiezen (een soort buddy die je wegwijs maakt binnen de vereniging), waarbij je je aansluit bij de familie van je vader of moeder. Door het jaar heen organiseren de families, al naar gelang hoe actief ze zijn, familiebijeenkomsten met activiteiten die in lijn zijn met het kenmerkende karakter dat die familie heeft.