Loading...

Verhalen van leden

 

Heehee!

Leuk dat je komt kijken op onze website :) Ik zou ’t leuk vinden om je ook live te ontmoeten!

Kom eens langs bij Ichthus, om te ervaren wat het is om op deze studentenvereniging te zitten! Voor mij was het een hele goede keuze; ik kom uit Brabant, en moest mijn sociale netwerk vanaf 0.1 opbouwen. Met Ichthus kreeg ik er een tweede familie bij, plus een hoop gezelligheid. Elke dinsdagavond hebben we kring, eten we met elkaar (de ene week met de hele vereniging, de andere week met alleen kring), en daarna hebben we een Bijbelstudie. Op donderdag hebben we regelmatig een leuke activiteit (schaatsen met vluchtelingen, pub-quiz, geestelijke avond). En dan nog alle leuke weekenden die je met elkaar hebt: kringweekend, introweekend (sowieso een aanrader, leer je iedereen kennen), internationale studentenweekenden (Live It dit jaar, in Duitsland). Het hoeft niet, maar het mag. Dus als je wilt kun je er 1 avond per week aan kwijt zijn, maar als je wilt kun je ook de hele week door leuke dingen doen met medestudenten. Ik zou zeggen, kom langs en ervaar het zelf!

 

Tot snel!

Petra

 

 

 


                                                                                 Hoi!


Mijn naam is Arres, een jongen uit de polder. Ik ben in 2015 bij Ichthus gekomen omdat ik op zoek was naar geestelijke verdieping en een goede tijd met studenten die net als jij in dezelfde levensfase zitten. Wat Ichthus voor mij mooi maakt is de kleinschaligheid, waarmee je samen je geloof kunt beleven. Zoek je naar steun en open gesprekken, wil je meer leren over wie God is, heb je zin in leuke activiteiten samen met andere studenten dan is Ichthus wat je zoekt. Dit komt allereerst terug op je kring, waarin je binnen een kleine groep een sterke band opbouwt. Maar ook de avonden met de hele vereniging, waar je echt ontspant tussen de drukte van het studeren. Ook is Ichthus net een familie. Is er iets, dan zijn we er voor elkaar! Dat maakt dat Ichthus een geweldige aanvulling is voor je studententijd! 

Groetjes,

Arres

 


Hoi!

Voordat ik ging studeren had ik van familieleden al enthousiaste verhalen gehoord over het lid zijn bij een studentenvereniging. Toen ik ging studeren was de keuze dan ook snel gemaakt om mij aan te sluiten bij een vereniging. Wat een feestje was het toen ik bij Ichthus Zwolle terecht kwam! Ichthus is een gezellige toegankelijke vereniging waarbij je makkelijk aan kan sluiten, dat bleek wel tijdens mijn introperiode.

Elke dinsdagavond is kringavond. Je eet dan met je kring en duikt samen met hen de Bijbel in door middel van Bijbelstudies, gesprekken, discussies en films etc. Naast kring is er natuurlijk nog veel meer te doen bij Ichthus. In februari vieren we een week lang de verjaardag van Ichthus daarnaast zijn er verschillende weekenden waar je heen kunt, zoals het liftweekend of het vrouwen/mannenweekend. Ongeveer om de twee weken worden er activiteiten georganiseerd als een spel, thema-avond of soosavond of iets dergelijks.

Ik kan natuurlijk nog veel meer leuks vertellen maar het is nog beter als je even langskomt om de sfeer te proeven. Ben je geïnteresseerd, schroom dan niet en waai even langs, er zijn genoeg mensen die je met liefde rondleiden!

Anne-Wil