Vol trots samen je verenigingslied zingen

Lees hieronder meer over ons en wat we doen

Verbinding met elkaar en met God

Lees hieronder meer over ons en wat we doen

Wat doen wij

Kring

Elke dinsdagavond is het kringavond. Kring is de belangrijkste activiteit van Ichthus, waarbij je elkaar helpt met groeien in je geloof. Samen met je kring, die uit ongeveer 7 personen bestaat, kom je elke week bij elkaar om samen een Bijbelstudie te houden. De avond begint met een maaltijd, de ene week samen met je eigen kring, de andere week met de hele vereniging. De avond wordt gezellig afgesloten met een soosavond of met doen van een drankje in studentencafé Het Vliegende Paard.

GIGA

Vijf dinsdagen in het jaar is er in plaats van kring een Gezamenlijke Interactieve Geestelijke Avond met heel de vereniging. Tijdens deze avond zingen we met elkaar, wordt er gebeden en komt er een spreker een thema uitdiepen.

Donderdagavond

Naast je kring en de GIGA’s op dinsdagavond, kent Ichthus nog allerlei andere activiteiten. Deze vinden vaak op donderdag, ongeveer eens in de twee weken, plaats. Denk hierbij aan spellen, thema-avonden, algemene ledenvergaderingen en familieavonden.

Weekenden

Door het jaar heen worden er allerlei weekenden georganiseerd. Aan het begin van het jaar is er het introweekend en daarnaast gaat elke kring elk jaar op kringweekend. Maar Ichthus kent nog meer weekenden; zo is er nog het mannen- en vrouwenweekend en wordt het Ichthusjaar afgesloten met het liftweekend.

Soos

 

Eén keer in de maand heeft Ichthus na de kringavond haar eigen soosruimte in studentencafé Het Vliegende Paard. Hierbij komen leden nog gezellig bij elkaar na de kringavond om een drankje te doen.

Feestweek

In februari wordt de verjaardag van Ichthus gevierd, waarbij er één week lang elke avond activiteiten georganiseerd worden. De feestweek wordt in stijl afgesloten met het gala. 

Families

In de eerste maanden wordt een familieavond georganiseerd voor de eerstejaars. Hierbij wordt iedere eerstejaars onderdeel van één van de zes families. Een familie is een soort vriendengroep met een kenmerkend karakter die (spontane) activiteiten ondernemen met elkaar. Denk hierbij aan samen sporten, cocktails maken, gamen of op zonvakantie naar het buitenland!

Introperiode

Elk jaar hebben we een introperiode met een aantal introdagen. Dit zijn goede momenten om erachter te komen of Ichthus je aanspreekt en leer je de leden beter kennen. Bijna elke intro-avond eten we gezamenlijk, het eten wordt voor je geregeld. Daarna is er een programma. Na elke introavond kun je naborrelen in het Vliegende Paard. Meld je aan voor de intro-avond(en) via intro@ichthuszwolle.nl en geef aan welke avond(en) je verwacht te komen! Heb je een slaapplek nodig, mail dan naar intro@ichthuszwolle.nl.

Commissies

Je kunt je binnen de vereniging inzetten binnen een commissie. Door mee te draaien in een commissie kun je je verder ontwikkelen. De vereniging kent allerlei verschillende commissies om de vereniging draaiende te houden. Zo zijn er commissies om de activiteiten, feestweek, liftweekend en introdagen te organiseren. Maar heb je ook commissies voor de promotie, de verdieping en toerusting of het organiseren van brasacties.

Volg ons op

Instagram

Post en stories

Facebook

Evenementen en updates

Youtube

Online Giga’s en Aftermovies

Sponsoren